Celkem 47 tisíc tun masa vyrobily podniky se sídlem ve Středočeském kraji a v Praze, kteří byli ve třech čtvrtletích vloni největšími výrobci masa v ČR. Jejich výroba stoupla v meziročním srovnání o jedno procento. Vepřové maso představuje z celkového množství 84 procent, informovala krajská pobočka Českého statistického úřadu.
Nejen produkce vepřového se zvýšila ve středočeském regionu a metropoli. Stoupla i produkce skopového, jehněčího a koňského masa. Středočeské a pražské podniky byly mimo jiné největšími producenty skopového. Na trh ho dodaly dvacet tun, což je téměř třikrát tolik než rok před tím. Prvenství získaly i ve výrobě vepřového masa, kterého dodaly přes 39 tun. Na druhé straně vyrobily od ledna do září o téměř pět procent hovězího a telecího méně než v roce 2003.
Druhým největším producentem masa byl loni ve stejném období Jihočeský kraj, který dodal na trh přes 44 tisíc tun. Podniky z Vysočiny s více než 43 tisíci tunami obsadily třetí místo.