26.01.2005 | 11:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výrobou masa v ČR předčí ostatní Střední Čechy a Praha

Celkem 47 tisíc tun masa vyrobily podniky se sídlem ve Středočeském kraji a v Praze, kteří byli ve třech čtvrtletích vloni největšími výrobci masa v ČR. Jejich výroba stoupla v meziročním srovnání o jedno procento. Vepřové maso představuje z celkového množství 84 procent, informovala krajská pobočka Českého statistického úřadu.

Nejen produkce vepřového se zvýšila ve středočeském regionu a metropoli. Stoupla i produkce skopového, jehněčího a koňského masa. Středočeské a pražské podniky byly mimo jiné největšími producenty skopového. Na trh ho dodaly dvacet tun, což je téměř třikrát tolik než rok před tím. Prvenství získaly i ve výrobě vepřového masa, kterého dodaly přes 39 tun. Na druhé straně vyrobily od ledna do září o téměř pět procent hovězího a telecího méně než v roce 2003.
Druhým největším producentem masa byl loni ve stejném období Jihočeský kraj, který dodal na trh přes 44 tisíc tun. Podniky z Vysočiny s více než 43 tisíci tunami obsadily třetí místo.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2023 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down