18.02.2004 | 02:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vývoz masa na Slovensko jednodušší

Měkčí kritéria platí na dovoz mraženého masa z České republiky na Slovensko. Od středy 18. února bude možné dovést do SR maso bez ohledu na délku mražení. včera se na tom dohodli šéfové české a slovenské veterinární správy Josef Holejšovský a Jozef Bíreš.

Dosud bylo možné dovážet pouze maso mražené méně než šest měsíců. Od 18. února bude možné vyvážet z ČR do SR mražené maso, zejména vepřové, a to bez ohledu na délku mražení, samozřejmě při respektování povolených mrazících teplot. Uvedl to mluvčí české státní veterinární správy Josef Duben. Česká republika zároveň souhlasila s dovozem tepelně neopracovaných výrobků z vepřového masa.
Slováci na jednání požádali, aby saláty nebo plněné bagety dovážené z ČR pocházely pouze ze závodů, které jsou pod veterinárním dozorem a byly zároveň provázeny veterinárním osvědčením. Česká strana ubezpečila, že veterinární dozor bude vykonán, pokud o to podniky požádají.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down