Měkčí kritéria platí na dovoz mraženého masa z České republiky na Slovensko. Od středy 18. února bude možné dovést do SR maso bez ohledu na délku mražení. včera se na tom dohodli šéfové české a slovenské veterinární správy Josef Holejšovský a Jozef Bíreš.
Dosud bylo možné dovážet pouze maso mražené méně než šest měsíců. Od 18. února bude možné vyvážet z ČR do SR mražené maso, zejména vepřové, a to bez ohledu na délku mražení, samozřejmě při respektování povolených mrazících teplot. Uvedl to mluvčí české státní veterinární správy Josef Duben. Česká republika zároveň souhlasila s dovozem tepelně neopracovaných výrobků z vepřového masa.
Slováci na jednání požádali, aby saláty nebo plněné bagety dovážené z ČR pocházely pouze ze závodů, které jsou pod veterinárním dozorem a byly zároveň provázeny veterinárním osvědčením. Česká strana ubezpečila, že veterinární dozor bude vykonán, pokud o to podniky požádají.