V uplynulém týdnu v tuzemských obchodech zlevnily brambory a pšeničné pečivo, levnější byla také karotka nebo rajčata. Naopak více zaplatili lidé za máslo, cukr, papriky či kuřecí maso. Vyplývá to z pravidelného šetření Českého statistického úřadu.
Kilogram konzumních brambor se prodával průměrně za 9,75 koruny, tedy o 1,07 koruny levněji než před týdnem. Cena pšeničného pečiva klesla o 2,91 koruny na 39,67 Kč/kg. Karotka stála 12,59 Kč/kg, což je o 1,38 koruny méně. Rajská jablka byla levnější o 0,79 koruny, za kilogram se platilo v průměru 27,64 koruny.
Ceny potravin se tradičně lišily v jednotlivých regionech. Například vepřová pečeně s kostí stála v Královéhradeckém kraji 109,50 Kč/kg, zatímco v Ústeckém kraji byl kilogram v průměru o víc než 13 korun levnější. Hovězí zadní maso bez kosti bylo nejlevnější na Vysočině, kde za ně zákazníci platili v průměru 162,48 Kč/kg. V Libereckém kraji se kilogram prodával v průměru za 180,52 koruny, o téměř dvacetikorunu dráž.