01.10.2008 | 01:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Značku Podkrkonoší získaly potraviny

Podkrkonoší je devátým regionem v Asociaci regionálních značek, který zahájil udělování značky místním výrobkům nebo produktům. Během září tam zasedla poprvé certifikační komise a tuto sobotu se budou předávat certifikáty prvním třem úspěšným žadatelům na tradiční slavnosti Holovouských malináčů, uvedla národní koordinátorka Asociace regionálních značek Iva Dyková.

I v ostatních regionech je ale po klidnějším létě živo, udílení značek novým výrobkům proběhlo v září na Šumavě a v Beskydech a během října se chystá v dalších regionech. Navíc, další region se připravuje na vstup do asociace - je jím Haná, kde proběhne první seminář k zavádění značky už příští týden.
První produkty, které získaly nejnovější značku PODKRKONOŠÍ regionální produkt, jsou potraviny. Komise podle Dykové schválila 17. září udělení značky Hořickým trubičkám od firmy Pravé hořické trubičky, s. r. o., Dobrovodskému zelí bílému a červenému ze ZD Podchlumí Dobrá Voda a Jablkům od Petra Kareše. Těmto třem předá MAS Podchlumí (regionální koordinátor značky) certifikáty v sobotu 4. října v rámci 6. ročníku Slavností Holovouských malináčů, které budou zahájeny ve 13 hodin na návsi v Holovousích.
S koncem září tedy čítal celkový počet udělených certifikátů ve všech regionech už 188 a bude se ještě zvyšovat. V polovině října se budou hodnotit další žádosti o značku v Orlických horách a koncem října v Moravském krasu. Vzroste také počet členů Asociace regionálních značek: dalším (už jedenáctým) regionem, který podpoří místní podnikatele zavedením regionální značky, je Haná. Příští středu 8. října tam proběhne první veřejný seminář, kde se o zavádění značky rozhodne a vzejdou z něj návrhy na název a vzhled značky.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down