Na dožínkách byly oceněny i nejlepší potravinářské výrobky jižní Moravy

V rámci jihomoravských dožínek, které se uskutečnily v Kyjově, byla předána rovněž ocenění Regionální potravina Jihomoravského kraje a Zlatá chuť jižní Moravy. Za jihomoravský kraj se soutěže Regionální potravina účastnilo 41 výrobců se 138 výrobky v devíti kategoriích. Informoval o tom ředitel regionálního odboru Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Václav Říha. Kromě toho byla vyhodnocena i soutěž Zlatá chuť jižní Moravy, přičemž mnozí u účastníků uspěli v obou dvou soutěžích.

„Všichni, kteří se zúčastnili, mají jistotu, že vyrábějí dobré výrobky,“ prohlásil. V Jihomoravském kraji odborná porota ocenila celkem devět výrobků. Mezi nimi byly například tepelně opracované vepřové škvarky Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, přesnídávka pro chlapáka z Řeznictví a uzenářství Štulpovi, zrající kozí sýr – Poustevník Markéty Palánové, mléko od producentky Lenky Klíčové, preclíky s kozím sýrem, nebo špaldový dortík s kandovanou mrkví. Bodovaly také 11 extra hořká Pivovaru Mazák a mezi ovocem a zeleninou Slamáček ze slámového vína odrůdy Pálava Oldřicha Drápala, či kdoulová vejmrda. Ocenění Regionální potravina mohou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek se další čtyři roky může pyšnit na svém obalu značkou Regionální potravina. Pro spotřebitele je právě toto logo zárukou, že si kupují lokální výrobky.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down