Šest nových produktů rozšířilo seznam na 68 výrobků se značkou Vysočina regionální produkt

Uzené ořechy z Dalešic, medovina z Telče, Prosetínské trubičky, medové dobroty z Lukavce, telčské pivo a bezlepkové výrobky z Chotěboře nesou nově označení VYSOČINA regionální produkt. Jejich producenti v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě od náměstka hejtmana Kraje Vysočina Vladimíra Novotného a radního Kraje Vysočina Zdeňka Chláda osobně převzali certifikát opravňující značku kvality Vysočiny využívat. Šest nových produktů rozšířilo seznam na aktuálních 68 výrobků, které prošly přísným procesem certifikace a skutečně pocházejí z vysočiny.

„Podmínkou pro udělení značky je nejen místní původ, ale také přispívání k dobrému jménu regionu. Navíc výrobky musí být kvalitní, šetrné vůči životnímu prostředí a jedinečné ve vztahu k vysočině z hlediska využívaných surovin nebo tradičního postupu výroby,“ vysvětlil radní Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a zemědělství Zdeněk Chlád, který byl členem nezávislé certifikační komise.

Kromě nově udělených značek obnovila komise certifikát na další dva roky farmářským výrobkům Pekařství Jiří Žák z Termesiv, Sádeckému vínu Vinářství Sádek z Kojetic na Moravě, medovým perníčkům Taťány Nečasové z městysu Sněžné, Jemnickým uzeninám řadě svatovítských specialit, pivu Harach z Velkého Meziříčí, dobrotám od farmářky Boženy Kreičy z Třebíče a dřevěným stojanům s medovinou Ivy Dostálové z Nového Města na Moravě.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down