Provozovatel pstruhařství se chce více zaměřit i na zpracování ryb

Velký zájem o zimní rybolov zaznamenal v minulých dnech provozovatel pstruhařství v Hůrce na Lipensku Richard Turek. Sportovní rybáři, ale i rodiny s dětmi tu mohou o víkendech nebo po dohodě chytat ryby skrze dírky vyřezané do ledu. Specifická metoda je na veřejných vodách zakázaná, takto rybařit se smí pouze na soukromém rybníku. Uvedl Turek s tím, že rybářství a zpracování ryb se chce do budoucna věnovat ve větší míře.

„Pronajal jsem si další rybníky kvůli tendenci expandovat v oboru. A není to jen kvůli tomu, že se chci věnovat chovu lososovitých a dalších spíše okrajových druhů ryb ale i recirkulaci, akvaponii a následnému zpracování rybího masa,“ prozradil Turek, který rovněž provozuje restauraci s rybími specialitami. Ta však je kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 nyní uzavřena. V areálu pstruhařství v Hůrce je podle něj možné celý rok chytat pstruha duhového a sivena amerického, v letním období ještě navíc kapry, amury a líny trofejních velikostí.

Celý článek najdete v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down